vergelijk geselecteerde producten

Hoe vind ik het juiste onderdeel?

Hoe vind ik het juiste onderdeel?
U bent op zoek naar een nieuwe onderdeel voor uw laptop. Maar hoe vindt u het juiste onderdeel?

Wij gaan u helpen het juiste onderdeel te vinden aan de hand van deze tips.


Zoeken met laptop modelnummer
De snelste manier is om de zoekbalk te gebruiken, typ het modelnummer in en u krijgt automatisch suggesties.U kunt ook de configurator gebruiken door te navigeren naar uw laptop modelnummer.


Zoeken met onderdeel modelnummer of partnummer
U kunt de zoekbalk gebruiken, typ het modelnummer of partnummer in en u krijgt automatisch suggesties.


Hoe vind ik het modelnummer/partnummer?
Het modelnummer vindt u in de meeste gevallen op de onderkant van de laptop op een sticker. Soms moet u de eerst de accu uit de laptop verwijderen voordat u het modelnummer kunt aflezen (in de accuvak). Het partnummer vindt u op het onderdeel zelf (voorafgegaan door P/N”).

Waar moet je op letten bij het kopen van een onderdeel
Adapter
De output of de uitgangsspanning -stroom (volt & ampère). Voltage (uitgedrukt in Volt) dient  gelijk te zijn aan het voltage van uw originele adapter, +/-1 Volt is binnen de marge. Amperage (uitgedrukt in Ampère) moet minimaal gelijk zijn aan de amperage van uw originele adapter.
Voorbeeld: uw originele adapter heeft de volgende output (19V-3.42A), in dit geval kunt u een adapter met dezelfde output kopen of hoger (b.v. 19V-4.74A). Het voordeel van adapters met hogere amperage is dat ze minder warm worden en langer mee gaan.
Het vermogen (uitgedrukt in Watt), is eenvoudig te berekenen door voltage te vermenigvuldigen met amperage. Voorbeeld: 19V x 3.42A = 65W  en 19V x 4.74A = 90W 
De aansluiting (plug) van de adapter dient dezelfde te zijn als die van uw originele adapter. Anders zal de aansluiting van de adapter niet passen op de laptop (adapter-ingang).
  

Accu
De spanning (uitgedrukt in Volt) dient gelijk te zijn aan de spanning van uw originele accu, +/-0.5V  is binnen de marge. De capaciteit  (uitgedrukt in mAh of Wh) hoeft niet altijd dezelfde te zijn als de capaciteit van uw originele accu, meer capaciteit betekent meer werktijd en heeft geen invloed op de werking van de laptop.

Scherm
Het scherm dient exact hetzelfde te zijn als uw originele laptopscherm.
Resolutie, uitvoering, aantal pins en bevestigingspunten moeten overeenkomen met uw originele scherm anders gaat hij niet werken/passen. Beste is om het scherm op onze website te zoeken met het modelnummer van uw laptop of het partnummer van uw scherm.

Toetsenbord
Voor het toetenbord geldt hetzelfde als bij een laptopscherm, het juiste toetsenbord kunt u op onze website zoeken met het modelnummer van uw laptop of het partnummer van uw toetsenbord.